Als het aan voorzitter Florentino Pérez ligt, krijgt Zinédine Zidane een belangrijke rol als beleidsbepaler bij Real Madrid.

Dat vertelde de preses in een interview met radiostation Cadena SER. De Fransman, al werkzaam in de jeugd bij de Spaanse club, moet samen met de nieuwe trainer beslissen over de toekomst van een aantal spelers.

Pérez hoopt dat de plekken van Kaká en Fábio Coentrão, die mogen vertrekken als de gelimiteerde transfersom wordt betaald, overgenomen gaan worden door jeugdspelers.

"Zidane moet dat hele project gaan leiden", aldus de bewindsman. De namen van Gareth Bale, Isco en Robert Lewandowski als aanwinsten circuleren ook rond Bernabéu.

Ronaldo

De toekomst van Cristiano Ronaldo en Iker Casillas was ook onderwerp van gesprek. Pérez hoopt dat de Portugees binnenkort een lucratief nieuw contract ondertekent. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2015 af.  "Ik wil met hem een Real Madrid bouwen dat kampioen wordt. Het zou mooi zijn als hij de best betaalde speler ter wereld wordt."

Ook Casillas, die onder de vertrekkende coach José Mourinho op de bank belandde, wil hij nog lang in Madrid houden. "Hij is de beste doelman ter wereld, maar als club moet je het werk van de trainer niet verstoren. Ook als een coach Ronaldo op een dag niet meer wil opstellen, kan ik er niets aan doen. Ik wil dat Casillas zijn hele leven hier blijft."

Real wilde de selectie ook graag versterken met Neymar, maar verloor de strijd van aartsrivaal Barcelona. Pérez: "Zijn komst zou het ecosysteem van de club in de war schoppen." De hele operatie om Neymar te halen zou Real volgens de bewindsman 150 miljoen euro hebben gekost.