Het had zo'n mooi seizoen kunnen worden voor Ola John en Benfica, maar in de laatste twee weken verspeelde de Portugese club alles. Tweede in de competitie, tweede in de Europa League en tweede in de Portugese beker. 

Dat wil de 21-jarige aanvaller met Jong Oranje beter doen op het komende EK in Israël. ''Ik baal natuurlijk van wat de laatste twee weken is gebeurd, maar ik moet de knop snel omzetten. Ik focus me nu op het EK'', zei John maandag aan de rand van het trainingsveld in Lisse.

Na een week in de regen van Doorwerth trainde Oranje maandag eindelijk in het zonnetje. Het leek wel alsof de maandag gearriveerde John die had meegenomen uit Portugal.

''De jongens mogen we hier wel voor bedanken'', zei de aanvaller met een knipoog.

Zoals het clubbeleid voorschrijft, wilde John ook maandag eigenlijk niks zeggen over zijn seizoen bij Benfica. De oud-speler van FC Twente gaf wel toe dat het dramatische einde van het voetbaljaar er heeft ingehakt.

''Ik ben vermoeid, maar dat is logisch. Vermoeidheid zit toch vooral in je hoofd. Gelukkig kon ik hier bij Jong Oranje meteen beginnen met trainen, dat wilde ik ook graag. De knop moet snel om. Ik verwacht veel van mezelf, het EK wordt een mooi toernooi om me te laten zien. Ik kijk er naar uit om met zoveel goede spelers in Jong Oranje te voetballen.''