Jürgen Locadia ontbreekt volgende maand bij Jong Oranje op het EK. De aanvaller van PSV is afgehaakt met een liesblessure.

Dat meldt de KNVB maandag. Ajacied Danny Hoesen is zijn vervanger in de selectie van bondscoach Cor Pot. Locadia merkte vrijdag in de gewonnen oefeninterland tegen Jong Australië dat hij niet voluit kon gaan en daarna is besloten dat hij het toernooi aan zich voorbij laat gaan.

Hoesen meldt zich maandagavond bij het trainingskamp van Jong Oranje in Sassenheim. Dan sluit ook Ola John, die nog verplichtingen had bij Benfica, aan.

Onder grote publieke belangstelling werd maandag de laatste training op Nederlandse bodem afgewerkt voor het EK in Israël. Pot had op het veld van amateurclub FC Lisse bijna al zijn spelers tot zijn beschikking.

Clasie

Alleen Jordy Clasie ontbrak nog. De middenvelder van Feyenoord, die vorige week werd geveld door griep, heeft nog lichte koorts. Clasie vliegt dinsdag wel mee naar Tel Aviv.

Doelman Nick Marsman, Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Ola John trainden in Lisse voor het eerst mee met Jong Oranje. Zij hadden de afgelopen dagen nog verplichtingen bij hun clubs.

Dinsdag vertrekt Pot met de voltallige selectie van 23 spelers naar Haifa, waar de voorbereiding wordt voortgezet.

Jong Oranje speelt op 6 juni in Petach Tikva de eerste wedstrijd, tegen Duitsland. De andere tegenstanders in de groepsfase zijn Rusland en Spanje.