VVV-Venlo is gedegradeerd uit de eredivisie en speelt volgend seizoen in de Jupiler League. De Limburgers konden het in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie niet bolwerken tegen Go Ahead Eagles.

Na de 1-0 nederlaag in Deventer, ging de Limburgse equipe van trainer Ton Lokhoff in de eigen Koel met 2-0 onderuit.

Jarchinio Antonio zorgde voor de eerste goal van de bezoekers. De buitenspeler van de nummer zes van de Jupiler League schoof de bal na veertien minuten al in de verre hoek achter VVV-goalie Niki Mäenpää

In de tweede helft ontstond een open duel, waarbij beide ploegen voor gevaar zorgden voor het vijandelijke doel. Zowel Mäenpää als Go Ahead-doelman Nick Marsman moest enkele keren reddend optreden.

Tien minuten voor het einde velde Quincy Promes het vonnis over VVV. De huurling van FC Twente kopte een voorzet van Antonio tegen de touwen en zorgde daarmee voor de eindstand: 0-2.

Met de degradatie komt er na vier seizoenen weer een einde aan het verblijf van VVV in de eredivisie. De Venlonaren kroonden zich in 2008-2009 tot kampioen van de Jupiler League en dwongen daarmee promotie af.

VVV werd het voorbije seizoen zeventiende in de eredivisie, net als in het seizoen 2010-2011. Vorig jaar eindigden de Limburgers al zestiende. Na twee keer de play-offs om promotie/degradatie overleefd te hebben, kon de club uit Venlo zich dit keer niet veilig spelen.

Volendam

Go Ahead neemt het in de beslissingswedstrijden om promotie op tegen FC Volendam. De ploeg uit het vissersdorp ontdeed zich over twee duels van MVV Maastricht: 1-0 en 3-1.