Alfred Schreuder vindt dat FC Twente na een moeizaam seizoen alsnog Europees voetbal moet halen.

"Dat zijn we aan onze stand verplicht", aldus de trainer die eind februari na een reeks teleurstellende resultaten de taken van Steve McClaren overnam. 

Twente neemt het donderdag in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal op tegen FC Groningen. Zondag is de return in Enschede. Schreuder: "We hebben een ontzettend goede groep en is het duidelijk dat wij één van de favorieten zijn."

Geen Brama

Schreuder kan in de strijd om een ticket voor de Europa League waarschijnlijk niet beschikken over Wout Brama. De aanvoerder is nog steeds geblesseerd aan de hak. Hij heeft al enige weken niet gespeeld. "Brama herstelt wel enigszins, maar het gaat niet snel."

Naast Brama komt ook Dmitri Boelikin dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De Russische spits ondergaat binnenkort vrijwel zeker een operatie aan de knie.

Daarentegen zijn Robbert Schilder en doelman Nikolai Michailov weer fit. De twee ontbraken afgelopen zondag in het gewonnen (3-1) duel met PSV. Desondanks is het volgens Schreuder niet uitgesloten dat routinier Sander Boschker opnieuw zal keepen.

"Ik ga eerst eens met Michailov praten om te kijken hoe hij zich voelt na alle fysieke tegenslag. Het kan zijn dat Boschker speelt.''