Robert Maaskant hekelt het feit dat FC Twente, donderdag tegenstander van FC Groningen in de play-offs, de ongediplomeerde Alfred Schreuder als trainer op de bank heeft zitten. 

"Twente heeft de weg naar boven ingezet onder Schreuder. Ze hebben lak en maling aan de reglementen en zetten een ongediplomeerde trainer op de bank en doen gewoon alsof hun neus bloedt", aldus de trainer van de Groningers woensdag op de persconferentie voor de eerste play-off-wedstrijd om Europees voetbal.

Schreuder nam eind februari de taken over van Steve McClaren, die opstapte na een reeks van tegenvallende resultaten. Maaskant: "Overigens heb ik niets tegen de persoon Schreuder. Tegen PSV hebben ze afgelopen weekend een mooie prestatie neergezet."

Op stelten

Maaskant liet verder weten dat FC Groningen in dezellfde opstelling zal aantreden als afgelopen zondag tegen Ajax. Alleen op de bank heeft de trainer een wijziging doorgevoerd. Middenvelder Oluwafemi Ajilore maakt daar plaats voor aanvaller Filip Kostic. Verder ontbreekt doelman Luciano om persoonlijke redenen bij de selectie. 

Maaskant hoopt op een stunt in de Euroborg. "We hebben onze doelstelling gehaald dit seizoen. FC Twente en FC Utrecht hebben in de competitie aanmerkelijk meer punten gehaald dan wij."

"Wij zijn geen favoriet, dat moge duidelijk zijn. Dat neemt niet weg dat we van plan zijn de boel op stelten te zetten in de Euroborg.''