Chelsea-manager Rafael Benitez sprak bij zijn vooruitblik op de Europa League-finale tegen Benfica lovende woorden over Nathan Aké.

Door Daan Smink

De pas achttienjarige Nederlander kreeg dit seizoen van Benitez meermaals speelminuten, onder meer in het tweede Europese bekertoernooi.

''Ik heb Aké niet voor niets de kans gegeven, ik ben erg tevreden over hoe hij zich ontwikkeld heeft", zei de Spaanse interim-trainer die na dit seizoen vertrekt.

Graag had hij meer talenten laten doorstromen. ''Maar ik werk hier maar zeven maanden. Dan kan je niet te veel met de jeugd bezig zijn, moet je vooral zorgen dat je je wedstrijden wint. Aké kon ik wel laten meedoen. Hij is gewoon een erg goede speler en had het voordeel dat ik op zijn positie soms iemand kon gebruiken.''

Aké zit ook bij de groep voor de finale in de Amsterdam Arena. Of de voormalige jeugdspeler van Feyenoord woensdagavond kans maakt op speeltijd, hangt onder meer af van de enkelblessure van John Terry. Over zijn meespelen beslist Benitez pas op de wedstrijddag.

Trots

De tijdelijke aanstelling van Benitez als opvolger van de ontslagen Roberto Di Matteo deed veel stof opwaaien. De ex-coach van Liverpool kan zijn interim-periode wellicht toch nog met een prijs afsluiten.

''Dat zou me erg trots maken. Het was aanvankelijk geen gemakkelijke situatie, maar we hebben er met zijn allen keihard voor gewerkt. Ik zie geen favoriet in deze wedstrijd. Het zal fifty-fifty zijn wie er wint.''