Trainer Roberto Martinez heeft dinsdag strijdbaar gereageerd op de degradatie van zijn club Wigan Athletic uit de Premier League door het 4-1 verlies bij Arsenal.

Bekijk de samenvatting van Arsenal-Wigan

"De degradatie is erg teleurstellend, maar het is wel iets dat we recht kunnen zetten. We zullen snel terugkeren, zoals wij dat altijd doen", aldus Martinez tegenover Sky Sports.

"Ik had niet verwacht dat het zou gebeuren met deze spelersgroep. Het is een goede groep. Zij verdienen dit niet."

"Het is een moeilijke dag voor de club. We hebben acht ongelofelijke jaren gehad in de Premier League. Daar zullen we de beste dingen uit meenemen om te bouwen aan de toekomst van deze club."

Wigan Athletic won zaterdag nog onverwacht de FA Cup door in de finale Manchester City te verslaan.

Martinez is blij dat zijn spelers in het FA Cup-toernooi wel konden laten zien waartoe ze in staat zijn. "Het winnen van de FA Cup is een unieke prestatie die iedereen zich zal blijven herinneren, zeker de fans."

Dat het in de competitie uiteindelijk toch mis is gegaan, ligt volgens de trainer vooral aan de personele problemen in de defensie. "We hebben te veel doelpunten geïncasseerd. Voorin ging het goed, maar de defensie kreeg te maken met erg veel blessures. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt."