Rodney Sneijder mag ondanks een contract dat nog een jaar doorloopt transfervrij vertrekken bij RKC Waalwijk.

"Dat is dinsdag in overleg met Sneijder besloten", laat manager technische zaken Janus van Gelder namens de Waalwijkers aan NUsport weten. Beide partijen vinden het beter om uit elkaar te gaan.

Sneijder maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht, dat hem huurde van Ajax, naar RKC. De 22-jarige middenvelder begon sterk met twee doelpunten in de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen tegen PSV. In de loop van het seizoen zette trainer Erwin Koeman hem steeds vaker op de bank.

Van Gelder: "Zowel Rodney als RKC had meer van de samenwerking verwacht. Bovendien zitten we met onder meer Sander Duits, Robert Braber en Peter Jungschläger ruim in de middenvelders. We hebben er nu liever een aanvaller bij."

Van Mosselveld

Frank van Mosselveld was dit seizoen ook veelvuldig bankzitter bij RKC, maar zijn aflopende contract is met twee jaar verlengd. De verdediger gaat daarnaast de commerciële afdeling van de club ondersteunen. Van Mosselveld speelt al sinds 2006 voor RKC.

Van Gelder: "Frank is, naast het feit dat hij voetballend van grote waarde kan zijn voor de club, een echte RKC’er. Een cultuurbewaker, die uitstekend in de groep ligt."