Chelsea heeft zich woensdag door de 2-1 overwinning in de finale van de Europa League tegen Benfica in een illuster rijtje geschaard met Ajax, Juventus en Bayern München.

De 'Blues' hebben nu net als Juve, Bayern en Ajax de Champions League/Europa Cup I, de UEFA Cup/Europa League en de Europa Cup II gewonnen. In 1971 en 1998 veroverde Chelsea de Europa Cup II en vorig jaar werd de Champions League gewonnen.

Doordat het Europa Cup II-toernooi sinds 1999 niet meer bestaat, is het aantal clubs dat net als Juventus, Bayern München, Ajax en Chelsea de drie verschillende Europese bekers kan winnen, beperkt. Een andere Nederlandse club dan Ajax kan dat niet, omdat de Amsterdammers als enige uit ons land de Europa Cup II wonnen (1987).

Borussia Dortmund is één van de clubs die nog wel voor de drie bekers kan gaan. De Duitsers wonnen de Europa Cup II in 1966, de Champions League in 1997 en moeten dus alleen nog beslag zien te leggen op de Europa League-bokaal. Ook FC Barcelona mist alleen de eindzege in de Europa League.