Nathan Aké mag woensdag hopen op speeltijd in de finale van de Europa League. Chelsea-manager Rafael Benitez heeft de achttienjarige verdediger opgenomen in zijn selectie voor het duel met Benfica in de Amsterdam Arena.

John Terry (enkel) en Eden Hazard (hamstring) vielen zaterdag tegen Aston Villa (2-1 winst) nog geblesseerd uit, maar zitten ook bij de selectie van 25 spelers.

John Obi Mikel is eveneens mee naar Nederland gevlogen, hoewel hij de afgelopen vier wedstrijden miste wegens heupproblemen. Ook Demba Ba heeft zich bij de groep gevoegd, al moet hij verplicht toekijken. De aanvaller kwam eerder dit seizoen in de Europa League al uit voor Newcastle United en is daarom niet speelgerechtigd.

Aké, die twee jaar geleden door de 'Blues' werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, debuteerde eind vorig jaar in de Premier League. Dit jaar speelde hij in de Europa League in de kwartfinale tegen Roebin Kazan en in de halve eindstrijd tegen Basel.

''Ik ben al heel blij dat ik tegen Roebin Kazan mijn basisdebuut in Europa mocht maken. Ik heb bijgedragen aan deze finaleplaats", zegt Aké tegen het AD.

Veel bekenden

Dat de finale in eigen land is, maakt het voor Aké bijzonder. ''Er komen natuurlijk veel bekenden kijken. Ik heb geprobeerd voor iedereen een kaartje te regelen.''

''Het zou echt fantastisch zijn als ik minuten mag maken. Of ik anders wel een medaille krijg, weet ik eerlijk gezegd niet. Maar ik denk van wel. Het belangrijkste is om dit al op jonge leeftijd te mogen meemaken.''

De finale in Amsterdam heeft meer Nederlandse invloeden. Bij Benfica rekent international Ola John op een basisplaats. De selectie van de club uit Lissabon kent geen verrassingen. Bij Chelsea zit Boudewijn Zenden als assistent op de bank. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal.