Paris Saint-Germain wil trainer Carlo Ancelotti niet naar Real Madrid laten gaan.

De Spaanse club heeft de Franse kampioen een aanbieding gedaan de Italiaan over te nemen, maar die heeft voorzitter Nasser al Khelaifi naast zich neergelegd. Dat liet hij maandag weten.

''Ze zijn inderdaad gekomen en ik heb met hen gepraat. Ancelotti heeft bij ons nog een contract voor een jaar. Wat mij betreft dient hij dat uit'', zei Al Khelaifi. ''Hij is een geweldige vent en ik denk dat hij zijn contract respecteert.''

Ancelotti, in december 2011 bij PSG in dienst getreden, wilde zondagavond na het veroveren van de titel niet bevestigen dat hij blijft.

''Daar ga ik het met de club nog over hebben.'' Al Khelaifi maakte evenwel duidelijk dat hij op dit moment geen behoefte heeft aan dat gesprek. ''Het is nu tijd de titel te vieren en te genieten van het moment.''

Ancelotti zou bij Real Madrid José Mourinho op moeten volgen. Het is nog niet officieel dat de Portugees vertrekt bij de 'Koninklijke', maar na een seizoen zonder grote prijs en met diverse conflicten tussen de coach en zijn spelers lijkt een ontslag aanstaande.

Bovendien wordt Mourinho nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude werkgever Chelsea. De huidige coach van de Europa League-finalist, Rafael Benitez, vertrekt aan het einde van het seizoen. Voordat Ancelotti aan de slag ging bij PSG had hij onder meer Juventus, AC Milan en Chelsea onder zijn hoede.