Graziano Pellè is door de rapporteurs van NUsport gekroond tot Voetballer van het Jaar 2012/2013.

De aanvaller van Feyenoord finishte op een gemiddeld cijfer van 6,83. In het hele seizoen kreeg Pellè maar één onvoldoende, ruim een week geleden tegen ADO Den Haag (5). Liefst zes keer werd de Italiaan voor zijn optreden gehonoreerd met een 8.

Wilfried Bony eindigde als tweede met een gemiddelde van 6,60. De spits van Vitesse kreeg vooral in de tweede seizoenshelft hoge beoordelingen. Het podium wordt gecompleteerd door PSV'er Kevin Strootman (6,59), die Vitesse-speler Marco van Ginkel achter zich houdt.

De eerste speler van landskampioen Ajax is Kenneth Vermeer op de vijfde plaats. De doelman is de enige vertegenwoordiger van de Amsterdammers bij de eerste tien.

Feyenoord daarentegen levert twee spelers in de top tien: naast Pellè is dat Stefan de Vrij (achtste). Opvallend is dat FC Twente, dat in de maanden januari, februari en maart nauwelijks punten pakte, in de personen van Nacer Chadli (zesde) en Dusan Tadic (negende) twee spelers in de top tien heeft. AZ-middenvelder Adam Maher finisht als zevende.

Als winnaar is Pellè de opvolger van Jan Vertonghen. De Belg kon zijn titel niet verdedigen omdat hij Ajax verruilde voor Tottenham Hotspur.

Voetballer van het Jaar

1. Graziano Pellè (Feyenoord) 6,83
2. Wilfried Bony (Vitesse) 6,60
3. Kevin Strootman (PSV) 6,59
4. Marco van Ginkel (Vitesse) 6,55
5. Kenneth Vermeer (Ajax) 6,52
6. Nacer Chadli (FC Twente) 6,48
7. Adam Maher (AZ) 6,47
8. Stefan de Vrij (Feyenoord) 6,42
9. Dusan Tadic (FC Twente) 6,39
10. Filip Djuricic (sc Heerenveen) 6,34