PSV gaat zich komende zomer in verdedigend opzicht proberen te versterken. ''De prioriteit ligt bij de defensie'', zei technisch directeur Marcel Brands maandag bij de presentatie van hoofdtrainer Phillip Cocu.

Die versterkingen lijkt PSV, dat meer gaat inzetten op de eigen jeugd, buiten de club te zoeken.

''Voor onze aanval dienen zich al twee talenten uit de eigen opleiding aan en is de derde onderweg'', doelde Brands op respectievelijk Memphis Depay, Jürgen Locadia en Zakaria Bakkali.

''Voor nieuwe spelers kijken we eerst naar de defensie en ook naar het middenveld, al kan zich ook in die linies talent uit de eigen opleiding aandienen.''

Brands zat zondag op de tribune bij FC Groningen - Ajax voor verdediger Virgil van Dijk.

De technisch directeur is tot de conclusie gekomen dat PSV meer naar het mentale aspect moet kijken bij het scouten van spelers. ''Daarom bekijken we mogelijke versterkingen nu niet alleen meer tijdens wedstrijden, maar ook in trainingen.''

De Eindhovense club zal overigens voorzichtig moeten zijn met transferuitgaven. ''Het is niet zo dat er een pot met geld klaar staat voor nieuwe spelers. Maar als er spelers verkocht worden, is er wel wat mogelijk.''

Steun

Brands gaf aan dat hij, ondanks het mindere presteren van PSV het afgelopen seizoen, niet het gevoel heeft gehad dat zijn positie onder druk stond. "Intern heb ik dat nooit gemerkt. Ik heb altijd de steun gevoeld."

"Er zijn aankopen die niet of nóg niet hebben gebracht wat we ervan hoopten. En natuurlijk, ik ben daarvoor verantwoordelijk."

"Maar ik denk niet dat dat de enige reden is voor de mindere prestaties. Er waren ook drie spelers door blessures bijna een heel jaar niet beschikbaar (Ola Toivonen, Erik Pieters en Luciano Narsingh red.). Dat hebben we moeilijk op kunnen vangen. Al met al is het te wisselvallig geweest."