De oefenwedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV van dinsdagavond gaat niet door. Dat hebben de Jupiler League-club, PSV en Mark van Bommel samen besloten.

Het vriendschappelijke duel was deels bestemd om Fortuna Sittard financieel te steunen. Maar nu Van Bommel stopt, vindt Fortuna dat de wedstrijd in een ander daglicht komt te staan.

De club wil zijn oud-speler een groter en waardiger afscheid aanbieden. "Van Bommel verdient een vol stadion als afscheid'', aldus Fortuna op de clubsite.

De clubs praten maandag over een nieuwe datum. Mogelijk wordt de wedstrijd verplaatst naar de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

De officiële afscheidswedstrijd van Van Bommel zal op 19 juli worden gespeeld.

Rode kaart

Van Bommel (36) maakte zondag na de afsluitende competitiewedstrijd tegen FC Twente (3-1 verlies, met ook nog een rode kaart voor de oud-international) bekend dat hij zijn loopbaan als profvoetballer beëindigt.

Hij debuteerde in 1993 in het betaalde voetbal bij Fortuna Sittard. Met het spelen van een speciale wedstrijd wil hij zijn vroegere club financieel ondersteunen.

Van Bommel regelde in 2009 al een oefenwedstrijd tussen zijn toenmalige club Bayern München en Fortuna Sittard om geld op te halen voor de Limburgers, die toen ternauwernood aan een faillissement ontsnapten.