Marco van Ginkel keek na de thuisnederlaag van Vitesse tegen VVV-Venlo gematigd tevreden terug op het seizoen, dat afgesloten werd met een vierde plek.

Door Charlie Bootsman

"We hebben een klein feestje omdat we Europees voetbal hebben gehaald, maar de stemming is na zo'n wedstrijd iets minder", aldus de middenvelder tegen NUsport.

"Ik denk dat er meer in had gezeten dit seizoen. Iedereen weet dat we het af en toe hebben laten liggen. Dan sta je vierde en dat is lang geleden voor de club. Toch een mooie prestatie."

De pas twintigjarige Van Ginkel maakte zelf een uitstekend seizoen door met een plek in Oranje als beloning. "Het was voor mij persoonlijk een mooi en goed seizoen. Maar ik ben nog niet klaar, moet hopelijk nog weg met Jong Oranje. Daarna kunnen we conclusies gaan trekken."

Ajax

Die conclusie is misschien wel dat Van Ginkel volgend seizoen bij Ajax speelt als daar een aantal sleutelspelers vertrekt. "Ze houden me in de gaten met misschien het vertrek van Siem de Jong en Christian Eriksen. Het is altijd leuk als je ergens genoemd wordt, maar ik ben er niet mee bezig. Ik heb gewoon nog een tweejarig contract."

Van Ginkel behoorde tot de sterkhouders van het elftal van coach Fred Rutten, al denkt hij nog veel beter te kunnen. "Het kan altijd beter en dat moet ik soms ook laten zien. Eerst maar eens op het jeugd-EK. Dat lijkt me wel mooi, omdat ik dat nog nooit heb meegemaakt."