AC Milan heeft zondagavond in de Italiaanse competitie dure punten, nodig voor toelating tot de voorronde van de Champions League, laten liggen. Voor eigen publiek eindigde het duel met AS Roma teleurstellend in 0-0.

De wedstrijd in San Siro werd aan het begin van de tweede helft voor een minuut of twee stilgelegd vanwege racistische spreekkoren. Roma-supporters hadden het voorzien op de donkere spelers van de thuisclub, onder wie Mario Balotelli.

Nadat Roma-aanvoerder Francesco Totti zijn supporters had toegesproken, ging het duel verder.

Milan speelde op dat moment al met tien man. Sulley Muntari kreeg vijf minuten voor rust rood van scheidsrechter Gianluca Rocchi na een domme overtreding.

Ook Roma, nog altijd zonder de geblesseerde doelman Maarten Stekelenburg, haalde het eindsignaal niet met elf man. Totti kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart.

Door dit gelijkspel kreeg Fiorentina, de nummer vier in de Serie A, hoop op deelname aan het belangrijkste Europese clubtoernooi. De achterstand op Milan is twee punten met nog één wedstrijd op het programma.

Bologna won eerder op de avond met 2-0 bij Parma. Saphir Sliti Taïder opende de score, Davide Moscardelli maakte de tweede treffer. Parma staat tiende, Bologna dertiende.