Daryl Janmaat bekroonde een uitstekend seizoen met een prima optreden tegen NAC Breda.

Door Bart Vlietstra

De Feyenoorder keek na afloop kort terug op zijn doorbraakjaar. "Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb Oranje gehaald, daar zelfs een basisplaats afgedwongen en bij Feyenoord goed gepresteerd."

De rechtsback meent dat onervarenheid Feyenoord de laatste weken parten speelde. "We konden niet goed met de druk omgaan. Veel jongens hebben meer wedstrijden gespeeld en meer meegemaakt dan ooit. En we hebben niet de breedste selectie. Iemand met de ervaring van Mathijsen, daar kun je er nog wel meer van gebruiken."

Daarom hoopt Janmaat dat zijn club komende zomer actie onderneemt. "Ik zou graag om de titel willen spelen. Daarom zie ik graag versterkingen komen.” 

De realiteit is dat Feyenoord eerder spelers zal kwijtraken. Ook Janmaat heeft zichzelf in de belangstelling gespeeld. "Er heeft zich nog geen club voor mij gemeld. Of ik ben uitgeleerd in de eredivisie? Ik speel er nu vijf jaar, maar ik heb het onwijs naar mijn zin in De Kuip. Garanties kun je niet geven. Je weet nooit wat er nog gebeurt."

Janmaat gaf toe na afloop van het gewonnen duel met NAC (1-0) wel even te hebben teruggedacht aan een week eerder toen Feyenoord door een nederlaag bij ADO Den Haag de kansen op de tweede plaats uit handen gaf. "Enorm zonde, omdat je vandaag wint en PSV verliest. Aan de andere kant was het dan misschien vandaag een andere wedstrijd geworden."