Ondanks een thuisnederlaag tegen Ajax (0-2) plaatste FC Groningen zich zondagmiddag voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin nemen de noorderlingen het op tegen FC Twente.

''Twente is natuurlijk favoriet, dat zullen ze zelf ook vinden'', zei Groningen-trainer Robert Maaskant. ''Maar misschien zit er een stunt in.

"We gaan gewoon knallen donderdag en zien wel wat het oplevert. We beginnen met een thuiswedstrijd. In de competitie verloren we thuis weliswaar met 3-0 van Twente, maar maakten we het ze wel heel lastig.'"

Maaskant vertrekt deze zomer bij Groningen. Na een matige eerste seizoenshelft, heeft hij met de club de afgelopen maanden toch de weg omhoog gevonden. ''We zijn zevende geworden, dat is beter dan de doelstelling. Ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald. Met een doelpuntenmaker in de spits, een type als Bony of Matavz, waren we nu al zeker geweest van Europees voetbal.''

De nederlaag tegen Ajax kon de coach gemakkelijk van zich af zetten. ''Ajax was gewoon te goed. Het is de beste ploeg van de eredivisie. Ik ben niet ontevreden over hoe wij ons tegen hen gewapend hebben, maar het was niet genoeg. Deelname aan de play-offs hebben wij niet in deze wedstrijd afgedwongen, maar over 34 wedstrijden natuurlijk wel.''