Wayne Rooney wil na negen seizoenen trouwe dienst Manchester United verlaten. De spits heeft de clubleiding gevraagd om een transfer en zat daarom zondag tegen Swansea City op de tribune.

Dat liet trainer Alex Ferguson na afloop van zijn laatste thuiswedstrijd als trainer (2-1 winst tegen Swansea City) op de persconferentie weten.

Geruchten dat Rooney op zoek wil naar een nieuwe club doen al langer de ronde. De spits kan er maar moeilijk mee leven dat hij dit seizoen vaak genoegen moet nemen met een reserverol. De komst van de nieuwe trainer David Moyes, die hem op 16-jarige leeftijd liet debuteren bij Everton, heeft hem vooralsnog niet op andere gedachten gebracht.

"Ik heb niet het gevoel dat Wayne Rooney graag wilde spelen, simpelweg omdat hij om een transfer heeft gevraagd", liet Ferguson weten. "Maar we zullen hem niet verkopen." Rooney bekeek de wedstrijd, die door United met 2-1 werd gewonnen, samen met zijn familie vanaf de tribune. Zijn contract op Old Trafford loopt nog tot medio 2015.

Overigens is het nog maar de vraag of Moyes zit te wachten op een hereniging met Rooney. De relatie tussen de twee vertroebelde flink toen de voetballer in zijn autobiografie hard uithaalde naar zijn voormalige trainer. Moyes stapte naar de rechter wegens reputatieschade en werd in het gelijk gesteld.