Dankzij een doelpunt van Demy de Zeeuw heeft Anderlecht de leiding behouden in Play-Off 1, de strijd om de Belgische ltitel.

De ploeg van trainer John van den Brom won met 2-1 bij bekerwinnaar RC Genk waar Mario Been werkzaam is.

Anderlecht kwam na 23 minuten op voorsprong door een treffer van Matias Suarez. Genk-verdediger Kara Mbodj bracht beide partijen op slag van rust weer op gelijke hoogte. Van den Brom zag tot zijn wanhoop zijn ploeg opnieuw een strafschop missen: ditmaal was het Guillaume Gillet die tegen de lat schoot.

Een van richting veranderd schot van invaller De Zeeuw bracht de zege zeven minuten voor tijd toch bij Anderlecht dat nu 45 punten heeft.

Club Brugge, zondag met 4-2 te sterk bij Standard Luik, volgt op twee punten, net als Zulte Waregem dat zaterdag Lokeren versloeg. Genk staat op 39 punten. Er volgen nog twee speelronden.

Lelijkste goal

"De lelijkste maar tevens de belangrijkste goal uit mijn carrière. We zijn er bijna!'', twitterde De Zeeuw na zijn treffer.

Ook coach Van den Brom heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg nu de titel zal pakken. "Deze wedstrijd was een achtbaan van emoties. Na de gemiste penalty kregen we een knak en zaten we even heel diep. Ik geef de ploeg een heel groot compliment voor het geloof waarmee ze is blijven spelen."

"We speelden geen superwedstrijd, maar dat kan en mag je in deze fase niet verwachten. Belangrijk is dat je wint en afstand neemt van Genk. Die zijn weg voor de titel. En het belangrijkste is dat je alles zelf nog in handen hebt", zei de trainer tegen de Belgische zender Sporza.