Fred Rutten gaat deze week met eigenaar Merab Jordania in gesprek over zijn toekomst bij Vitesse. De trainer heeft een aflopend contract en er wordt veel gespeculeerd over zijn vertrek.

"We hebben zaterdag een gesprek gehad en dat gaat komende week weer gebeuren", aldus Rutten na de nederlaag in het slotduel met VVV-Venlo (0-1).

"Dat klinkt inderdaad niet negatief. Mijn intentie is doorgaan, maar we moeten wel doorselecteren. Dit team heeft concurrentie nodig."

Over de inhoud van zijn gesprek met Jordania deed Rutten geen mededelingen. "Dat houd ik binnenskamers, maar wat mij betreft is het daarna wel helder of ik hier blijf."

Dokter

Vitesse deed lang mee om het kampioenschap, maar zakte daarna weg en moet volgens Rutten uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats. "Ik denk toch dat dit het maximale was dat we eruit konden halen. Het was een heel goede ervaring voor de club als ze willen aanhaken bij de top."

Rutten weigert een grote rol voor zichzelf op te eisen bij het succes van Vitesse. "Ik ben een radartje geweest in het grote geheel. Deze club heeft ambitie. Vorig seizoen werden ze zevende en nu vierde. Het gaat de goede kant op."

De titel was volgens Rutten wel te veel van het goede geweest. "Dit team is geen titelkandidaat. Als je dat denkt, moet je even naar de dokter met koorts. Er moet gewoon meer kwaliteit komen en dat moet je injecteren. Bepaalde spelers hebben grenzen en sommigen hebben hun grens bereikt."

Repareren

De Arnhemmers sloten het seizoen in mineur af met een thuisnederlaag tegen nummer zeventien VVV-Venlo (0-1). "Dit was gewoon een mentaliteitskwestie en dat heb je dit seizoen wel vaker gezien. Misschien is het ook wel kwaliteit."

Ondanks de matige afsluiter denkt Rutten dat hij de man kan zijn om Vitesse naar succes te loodsen. "Het zou heel verstandig zijn als ze mij houden", grapte de coach. "Nee, serieus. Ik denk dat ik in staat ben om dat te repareren."

Dat zal naar alle waarschijnlijkheid zonder topscorer Wilfried Bony moeten gebeuren. De Ivoriaan benadrukte zondag nog maar eens snel weg te willen uit de Gelredome. Rutten: "Het is niet realistisch om te denken dat hij hier blijft. Ze hebben hem beloofd dat hij een transfer mag maken, maar er hangt wel een prijskaartje aan."