Manchester United heeft zondag de laatste thuiswedstrijd onder leiding van manager Alex Ferguson gewonnen. Rio Ferdinand maakte vlak voor tijd de winnende treffer tegen Swansea City: 2-1.

De landskampioen kwam in de 39e minuut voor het eerst op voorsprong. Javier Hernandez profiteerde van een slippertje van Swansea-verdediger Ashley Williams. Vlak voor rust miste Robin van Persie een kans om er 2-0 van te maken.

In het tweede bedrijf kwam Swansea beter in het spel. Clubtopscorer Michu zorgde vier minuten na de hervatting met een fraaie volley voor de gelijkmaker.

De winnaar van de League Cup kreeg hierna kansen op meer, terwijl United voor relatief weinig gevaar zorgde. Vlak voor tijd sloeg de landskampioen alsnog toe: Ferdinand volleyde raak uit een hoekschop.

Bij Swansea deden Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman de hele wedstrijd mee.

Voorafgaand aan het duel vormden de spelers van United en Swansea een erehaag voor de 71-jarige Ferguson.

De Schot zit komend weekeinde tegen West Bromwich Albion voor de 1.500ste en laatste keer op de bank bij de 'Red Devils'. Dat betreft een uitwedstrijd.

Overigens nam ook Paul Scholes zondag afscheid van Old Trafford. De middenvelder, die al eens eerder zijn pensioen aankondigde, werd na een uur gewisseld.

Hoogtepunt

Ferguson beschreef na afloop tijdens zijn afscheid op het veld Manchester United als één van de grootste clubs aller tijden. "Ten eerste wil ik United bedanken. De spelers, de staf, de fans, het ondersteunende personeel. Iedereen. Jullie zorgden voor het hoogtepunt in mijn leven."

"Ik heb het geluk gehad dat ik een aantal van de beste spelers ooit heb mogen coachen. Ook dit jaar weer. We hebben het kampioenschap op een geweldige wijze gewonnen. Een compliment voor de spelers."

Volgens de legendarische United-coach stond de club altijd achter hem. "En jullie moeten nu achter jullie nieuwe manager gaan staan", gaf Ferguson aan de supporters mee. De Schot wordt bij United opgevolgd door zijn landgenoot David Moyes.

Tot slot had Ferguson ook nog een dankwoord voor Scholes. "Paul, we wensen je een goed pensioen toe", zei Ferguson. "We weten dat je het verdiend hebt."

Van Persie zei het een grote eer gevonden te hebben om onder Ferguson te spelen. "De samenwerking met Ferguson heeft maar een jaar geduurd, maar heeft een grote impact op mij gehad."

"Het was een treurig moment toen hij bij ons zijn afscheid bekend maakte. Iedereen begrijpt zijn beslissing en is hem heel dankbaar. Hij is een groot manager, maar nog groter als persoon", aldus de Nederlander.