Kevin Strootman was niet verrast door de aankondiging dat Mark van Bommel een punt zette achter zijn loopbaan. De reserve-aanvoerder van mijn PSV betreurt het echter wel dat de 36-jarige Limburger zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

"Ik wist al een beetje dat het eraan zat te komen", liet hij na afloop van de nederlaag tegen FC Twente (3-1) weten. Strootman zat tijdens het laatste duel van Van Bommel geblesseerd op de tribune.

"Het is heel jammer. Ik had graag nog een paar jaar met hem willen voetballen. Helaas. Maar ik denk dat je alleen maar respect kunt hebben voor zo'n lange carrière."

Strootman wilde niet ingaan op de rode kaart waarmee Van Bommel officieel een punt achter zijn loopbaan zette.

"Ik kon het niet goed zien, zat op de tribune. Maar wat er ook is gebeurd, ik denk niet dat je nu naar deze wedstrijd moet kijken. Het gaat om de hele carrière van Van Bommel."

Bouma

Van Bommel behoorde tot de wereldtop. Dat zei Wilfred Bouma, nadat hij had vernomen dat zijn ploegmaat stopt. ''Hij was een absolute winnaar. Kijk naar de prijzen die hij heeft binnen gehaald, de clubs waar hij heeft gevoetbald en de finales die hij heeft gespeeld.''

Bouma voelt zich nauw met Van Bommel verbonden. ''We hebben samen gespeeld bij PSV, Fortuna, Jong Oranje, het Nederlands elftal en nog de nodige jeugdteams. Voor mij was dat allemaal een prachtige ervaring."

"Dit seizoen is Van Bommel nog heel belangrijk voor PSV geweest. Ook al hebben we dan geen hoofdprijs gewonnen, het was goed dat Mark er was. En de tweede plaats is uiteindelijk voor de club heel belangrijk.''