PSV-coach Dick Advocaat kon begrijpen dat Mark van Bommel na afloop van de wedstijd tegen FC Twente zijn afscheid aankondigde als profvoetballer.

"Mark weet zelf heel goed wat zijn lichaam kan", zei Advocaat zondag tegen Eredivisie Live. "Als je ziet hoe hij traint, hij is een op en top professional. Een winnaar. Dat heeft hij ook in zijn laatste seizoen bij PSV bewezen, daardoor heeft hij ook bij topploegen gespeeld."

"Mark weet kennelijk heel goed dat dit het einde is. Dat moeten wij respecteren", vervolgde de coach, die na dit seizoen ook bij PSV zal vertrekken. "Het is zijn keuze en dat kan ik begrijpen. Wanneer hij mij vertelde dat hij ging stoppen? Dat is een moeilijke vraag. Een paar dagen geleden."

Van Bommel gaf aan dat de PSV-supporters hem nog heel erg aan het twijfelen hadden gebracht door het eerbetoon bij de wedstrijd tegen FC Groningen. Advocaat: "Ik kan begrijpen dat hij twijfelt na de laatste twee thuiswedstrijden, want hij is een liefhebber."

PSV-trainer Dick Advocaat had na afloop lovende woorden over Mark van Bommel, de speler die even eerder te kennen gaf zijn loopbaan als afgelopen te beschouwen.

Koeman

Feyenoord-coach Ronald Koeman roemde Van Bommel na de wedstrijd van zijn ploeg tegen NAC Breda. "Ik had wel verwacht dat hij ging stoppen op basis wat ik links en rechts hoorde, maar ik vind het wel jammer", zei de oud-international.

"Spelers als Van Bommel zijn van een uitstervend ras in Nederland, die was ik graag nog even tegengekomen. Dat hij in zijn laatste wedstrijd twee keer geel pakte, paste misschien wel in seizoen van Mark."