Wilfried Bony draagt zondag in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Vitesse tegen VVV-Venlo de aanvoerdersband van de Arnhemmers.

De Ivoriaanse topscorer, dit seizoen goed voor 31 treffers in de eredivisie, zal deze zomer waarschijnlijk zijn gewenste transfer naar een grotere club maken.

Guram Kashia, normaal gesproken aanvoerder, is geschorst. Vorige week nam Theo Janssen nog de band van hem over toen de verdediger gewisseld werd. Frank van der Struijk vervangt Kashia in het centrum van de defensie.

Coach Ton Lokhoff spaart bij VVV geen spelers voor de nacompetitie. Aanvoerder Marcel Seip is fit genoeg om in de basis te starten. Dat gaat ten koste van Ricky van Haaren, die op de bank zit.

Vitesse gaat in de eigen Gelredome voor de laatste kans op de derde plaats. De ploeg van coach Fred Rutten moet hopen dat Feyenoord, dat twee punten meer heeft, thuis gelijkspeelt of verliest van NAC Breda.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Kalas, Van der Struijk, Van der Heijden, Van Aanholt; Janssen, Van Ginkel, Kakuta; Ibarra, Bony, Havenaar.

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Leiwakabessy, Seip, Röseler, Joppen; Radosavljevic, Ramsteijn, Türk, Ammi; Linssen, Nwofor.