Coach Roberto Martinez kwam na de FA Cup-zege van zijn Wigan Athletic woorden tekort om zijn spelers de hemel in te prijzen.

"Het is onmogelijk om dit in woorden te omvatten. Dit is waarvoor je het doet. Het is een ongelofelijk verhaal. Ik heb hiervan gedroomd en de droom is uitgekomen", zegt de manager nadat Manchester City met 1-0 was verslagen.

Martinez geeft toe dat hij na rust even twijfelde of een goed resultaat mogelijk was voor Wigan. "Want we hadden goed gespeeld, maar de mogelijkheden niet benut. We hadden het gevoel dat we onze kans misschien hadden verprutst. Gelukkig hebben deze spelers nooit het idee dat ze verslagen zijn en gingen we door.

Het feit dat Wigan Athletic in de Premier League tegen degradatie strijdt, had volgens Martinez ook geen invloed op het zelfvertrouwen. "Soms verliezen we omdat we aanvallend spelen en we veel ruimte weggeven. Deze groep kan maar op een manier spelen en dat is door zelf het spel proberen te maken. Ik ben zo trots. We verdienen dit."

Martinez wordt in verband gebracht met Everton. In Liverpool moet hij de naar Manchester United vertrokken David Moyes opvolgen. Volgens de Spanjaard zijn de gevolgen van een eventueel vertrek verwaarloosbaar voor Wigan. "Het maakt niet uit wie de manager is. De club is groter dan dat."