Verdediger Ronnie Stam liet zich zaterdag op Wembley niet zien bij de glorieuze finale van zijn club Wigan Athletic om de FA Cup tegen Manchester City (1-0).

Deels uit zelfbescherming had de geboren Brabander ervoor gekozen om thuis in Engeland het duel op televisie te bekijken.

''Want als je naar Wembley gaat met je ploeg voor zo'n grote wedstrijd, wil je spelen ook. En dat zat er voor mij helaas niet in'', liet de voormalige speler van NAC Breda en FC Twente bij Eredivisie Live weten.

Stam raakte afgelopen dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Swansea City (2-3) geblesseerd. Vlak nadat hij was ingevallen, moest hij alweer naar de kant na een tackle op zijn enkel. Aanvankelijk bestond de vrees dat hij een breuk had opgelopen in zijn onderbeen.

Rust houden

''Het gaat echter om een verzwikte enkelband. Het is een klein beetje ingescheurd. Ik moet nu voorlopig rust houden. Ook daarom ben ik nu thuis gebleven. Dat was in alle opzichten beter voor mij.''

Stam weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Zijn contract bij Wigan is deze zomer afgelopen. Voor de trotse winnaar van de FA Cup dreigt bovendien nog degradatie. Met nog twee duels te spelen, moet Wigan minimaal nog drie punten goedmaken op de concurrentie.

''Ik wil het liefst in Engeland blijven. Er is genoeg interesse, ook vanuit andere landen. Dat komt ook doordat ik bij Wigan best een aardig seizoen heb gedraaid'', blikte Stam hoopvol vooruit.