Derk Boerrigter is teleurgesteld over het nu bijna afgelopen seizoen. De buitenspeler twijfelt daarom over zijn toekomst bij Ajax.

De 26-jarige Tukker zat dit seizoen vaker dan hem lief was op de bank. "Dit moest mijn seizoen worden. Ik wilde nog beter en nog belangrijker worden voor het team. Het is frustrerend dat dat niet gelukt is", vertelt Boerrigter zaterdag in het AD.

Boerrigter, die nog een contract in Amsterdam heeft tot medio 2014, kwam in de zomer van 2011 over van RKC en maakte direct veel indruk. In november van 2011 werd hij door de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. Door een rugblessure moest de aanvaller die uitnodiging echter afslaan.

Dit seizoen kon Boerrigter - mede door diezelfde kwetsuur - niet imponeren en verloor hij zijn basisplaats op de linkerflank aan de jonge Deen Viktor Fischer.

"Daar moest ik in het begin erg aan wennen", stelt de linkspoot. "In het begin van het seizoen had ik wel een basisplaats, maar het explosieve had ik niet. Ik scoorde niet, had geen assists. Ik ben daar te veel mee bezig geweest."

TV

Na de winterstop was Boerrigter, die op een gegeven moment zelfs middenvelder Lasse Schöne voor zich moest dulden in de offensieve pikorde, meestal reserve. In de uitwedstrijd tegen PSV haalde hij zijn gram door het winnende doelpunt te maken.

"'Maar een week later mocht ik tien minuten invallen en tegen NAC zat ik op de tribune. Ik begrijp die redenatie niet. Bovendien moest ik op tv horen dat ik geen stijgende lijn vertoon. Dat had ik niet van de trainer zelf gehoord. Ik dacht dat ik vorig seizoen wel wat krediet had opgebouwd.'

Ajax is duidelijk geweest dat spelers die nog een jaar contract hebben, moeten verlengen of verkocht moeten worden. Boerrigter: "Misschien liggen mijn kansen wel buiten Ajax."

Volgens coach Frank de Boer hoeft het niet zo'n vaart te lopen. "Het zou best kunnen dat we zijn contract verlengen. Daar gaan we over discussiëren", zei hij vrijdag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Groningen over Boerrigter.