Scheidend PSV-trainer Dick Advocaat denkt dat het voor de ontwikkeling van Kevin Strootman goed is als de middenvelder vertrekt uit Eindhoven.

"Voor PSV zou het goed zijn dat hij blijft, maar voor Strootman zelf is het beter om te vertrekken. Hij is reserveaanvoerder van het Nederlands elftal en PSV gaat volgend seizoen ook een andere stap maken”, meldde Advocaat aan De Telegraaf.

"Deze jongen past overal. Hij wordt een geweldige speler omdat hij precies weet waar zijn kwaliteiten liggen."

Strootman (23) kwam in de zomer van 2011 naar Eindhoven en staat nog tot medio 2016 onder contract bij PSV. De international wilde tot nu toe niet te diep ingaan op zijn eigen toekomst. "Op dit moment speelt er niets. Dus hoef ik ook niet na te denken over een transfer", zei hij afgelopen weekend tegen NUsport.

De oud-speler van Sparta Rotterdam en FC Utrecht wordt al wel geregeld in verband gebracht met buitenlandse clubs, met name uit Engeland. Advocaat noemde ook vier clubs uit de Premier League waar Strootman wel zou passen.

"Liverpool en Tottenham Hotspur, maar ik denk dat hij ook bij Manchester City en Manchester United mee kan komen. Strootman is niet minder dan Gareth Barry (middenvelder van Manchester City, red.) hoor. Hij is voor elk elftal van grote waarde. Zeker als hij omringd wordt door betere spelers."