José Mourinho vindt dat Manchester United een goede keuze heeft gemaakt met de aanstelling van trainer David Moyes.

De vijftigjarige Schot is de opvolger van zijn illustere landgenoot Sir Alex Ferguson, die woensdag na een dienstverband van 27 jaar zijn afscheid aankondigde bij de Red Devils.

De huidige coach van Real Madrid was naar verluidt tweede keus achter Moyes, maar koestert niettemin geen wrok. "Ik vind David een geweldige keuze", zegt hij vrijdag tegen Skysports . "Ik houd van hem als persoon en ook van zijn karakter als manager. David beschikt over de kwaliteiten om het goed te doen."

Ferguson bracht Mourinho in een telefoongesprek persoonlijk op de hoogte van zijn beslissing. De Portugees reageerde naar eigen zeggen 'verbaasd en verdrietig'. "Tegelijkertijd was ik blij om zijn emotie en trots voor zo'n geweldige carrière te voelen. Ik wens Sir Alex een gelukkig leven."

Hoewel United dus voor Moyes koos, doen de geruchten over een overgang van Mourinho naar de Premier League nog altijd stevig de ronde. De Portugees staat bij Real Madrid onder druk. Een paar weken terug berichtte het Duitse Bild nog over een terugkeer naar Chelsea. Tegen Skysports weigerde Mourinho in te gaan op de geruchten.

Real Madrid speelt zaterdag de uitwedstrijd bij Espanyol. In principe zou Mourinho dus een dag later aanwezig kunnen zijn bij de laatste thuiswedstrijd van Ferguson, tegen Swansea City. Toch ziet hij dat niet zitten. "Nee, zeker niet. Ik wil niet gaan huilen", besloot de Portugees met een knipoog.