Sierd de Vos is door de bezoekers van NUsport.nl uitgeroepen tot de beste voetbalcommentator van Nederland.

De commentator van Sport1, die gespecialiseerd is in Spaans voetbal, sleepte 36,7 procent van de stemmen binnen. Daarmee is hij met kop en schouders de nummer één.

"Een attractie op zich", liet een van zijn fans weten. "Hij heeft een geweldig gevoel voor humor. Daarmee maakt hij een doodsaaie wedstrijd nog interessant. Bovendien is 'koekoek' gewoon leuk."

De Vos wordt geroemd om de zijpaden die hij bewandelt. "Alleen de namen van spelers opnoemen kan iedereen, ik wil weten waar ik lekker kan eten als ik een keer in Valencia of Rome ben. En ook hoe het met de schoondochter van de materiaalman gaat."

De top drie van beste voetbalcommentatoren wordt gecompleteerd door Frank Snoeks (16,2 procent van de stemmen) en Jeroen Grueter (10,6 procent), die beiden in dienst zijn van de NOS.

Dat niet iedereen gecharmeerd is van De Vos blijkt uit de uitslag van de verkiezing van de slechtste voetbalcommentator, waarin de Sport1-commentator als tweede eindigt. Arno Vermeulen, van de NOS, is door de bezoekers van NUsport.nl uitgeroepen tot de slechtste voetbalcommentator.

Lees de volledige uitslag van de verkiezing van beste en slechtste voetbalcommentator, alsmede een reportage met Sierd de Vos, in NUsport magazine. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.