Martin van Geel zit een beetje in zijn maag met de interlandverplichtingen die ongeveer vijftien Feyenoorders deze zomer hebben.

De technisch directeur vreest dat ze niet uitgerust kunnen beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"De spelers vinden het uiteraard heel eervol om voor hun land te kunnen uitkomen. De club is ook trots dat het zo veel spelers levert aan de nationale elftallen. Maar wij zitten er met een dubbel gevoel in", zegt Van Geel in het AD.

Feyenoord wil namelijk dat alle spelers hoe dan ook drie weken vakantie hebben. "Dus zullen wij moeten passen en meten. We zullen misschien maar met twaalf tot vijftien spelers aan de eerste trainingen kunnen beginnen."

De Brabander is bovendien bang dat het gevolgen heeft voor de kwalificatiewedstrijden voor Europees voetbal, als meerdere spelers later instromen.

"De belangrijke wedstrijden volgen straks alweer snel, kijk maar naar afgelopen seizoen met de duels met Dinamo Kiev en Sparta Praag. Daar wil onze technische staf al een selectie die er helemaal klaar voor is."

Transferwaarde

Daarentegen weet Van Geel dat de spelers meer waard zullen worden, als ze goed presteren bij hun nationale ploeg. Dat kan volgens de directeur echter ook andersom werken.

"Als een speler na een goed seizoen in Oranje toevallig minder speelt, of op de bank terechtkomt, dan daalt de marktwaarde."

De eerste Feyenoord-training van het nieuwe seizoen staat gepland op 26 juni. Het EK voor spelers onder de 21 jaar in Israël, waar meerdere spelers van de Rotterdammers aan mee zullen doen, eindigt op 18 juni.