Bayern München is nog niet helemaal zeker van een plek in de finale van de Champions League, ondanks de 4-0-overwinning op Barcelona vorige week.

Dat weet Jupp Heynckes, trainer van de Duitse topclub, als geen ander. Als trainer verspeelde de inmiddels 67-jarige coach namelijk al eerder een dergelijke voorsprong in een Spaans-Duitse ontmoeting.

Als coach van Borussia Mönchengladbach maakte Heynckes in het seizoen 1985-1986 mee wat vooraf door velen onmogelijk werd geacht. In de derde ronde van de UEFA Cup won zijn Borussia met 5-1 thuis van Real Madrid, maar in Spanje werden de Duitsers toch uitgeschakeld: 4-0.

Heynckes heeft logischerwijs slechte herinneringen aan dat memorabele duel. "Het was het vreselijkste moment uit mijn carrière. Ik wilde geen voetbaltrainer meer zijn na die wedstrijd. Het was nog erger dan de doodsbedreigingen die ik in mijn loopbaan heb ontvangen.''

De oefenmeester, die na dit seizoen plaats maakt voort 'Pep' Guardiola, waakt dan ook voor onderschatting als zijn ploeg woensdagavond de return in Camp Nou speelt. "Mijn spelers moeten gedisciplineerd zijn. Ik wil dezelfde houding en betrokkenheid als in de heenwedstrijd.''

Voorzichtigheid

Bij Bayern München staan maar liefst zes spelers op scherp, onder wie Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Dante. Daardoor kan de voorzichtigheid erin sluipen bij die spelers, want bij een gele kaart missen ze een eventuele finale.

"Ik ga mijn team niet zeggen dat ze voorzichtig moeten spelen. Ze moeten geen onnodige overtredingen maken en niet trappen in de provocaties van de tegenstander'', aldus Heynckes.

Het grote verschil met de wedstrijd van vorige week kan wel eens Lionel Messi worden. Het Argentijnse wonderkind oogde tijdens het duel in München niet fit en kreeg mede door de Duitse verdediging geen kans zich te onderscheiden.

Inmiddels lijkt de behendige linkspoot weer in orde. Messi was zaterdag tegen Atletico Bilbao (2-2) als invaller beslissend met een doelpunt en een assist. De kleine dribbelaar kreeg in die wedstrijd rust, maar staat naar alle waarschijnlijkheid woensdag gewoon in de basis.

Met een fitte Messi verwacht Heynckes dan ook een meer dan getergd Barcelona. "Hun trots is geschaad en ze zullen alles op alles zetten om te winnen. Ze zijn nog steeds het beste team ter wereld.''