Ron Vlaar zorgde maandag voor een primeur, want de Nederlander maakte tegen Sunderland zijn eerste doelpunt in de Premier League. Belangrijker voor de aanvoerder was echter dat zijn ploeg een zeer belangrijke zege (6-1) pakte in de strijd tegen degradatie.

Bekijk het doelpunt van Ron Vlaar

"Dit was een hele belangrijke overwinning", zei Vlaar na afloop voor de camera's van Sky Sports. "We hadden eigenlijk nog wat vaker moeten scoren, want we moeten denken aan ons doelsaldo. Maar goed, 6-1 is natuurlijk al heel goed."

De oud-Feyenoorder brak, zoals het een aanvoerder betaamt, de ban tegen het Sunderland van Paolo Di Canio, door na een halfuur zijn eerste goal voor Villa te maken. Vlaar schoot droog raak vanaf een meter of dertig.

"Ik hoorde het publiek schreeuwen dat ik moest schieten", herinnerde de verdediger zich. "Mijn aanname was goed en dan moet je er gewoon voor gaan, zeker op een nat veld. Het was heel fijn voor ons dat die bal er in ging."

Hattrick

Ster van de avond werd echter Christian Benteke met een onvervalste hattrick. Niet voor het eerst dit seizoen was de Belgische spits daardoor goud waard voor de degradatiekandidaat.

"Ik denk niet dat ik hoef te vertellen hoe belangrijk hij voor ons is dit seizoen", stelde Vlaar. "Hij scoort zo vaak (achttien keer dit seizoen, red.) en omdat hij zo sterk is, kunnen we de bal altijd bij hem kwijt." 

Door de zege staat Aston Villa nu vijf punten boven de degradatiestreep. Vlaar: "Daar hebben we het hele seizoen hard voor gewerkt. Deze overwinning is ontzettend goed voor ons vertrouwen, maar het is nog niet voorbij."