PEC Zwolle heeft voor het eerst in 2013 een competitiewedstrijd op eigen veld verloren. FC Utrecht was in een fletse wedstrijd met 2-1 te sterk. Voor beide ploegen stond nauwelijks meer iets op het spel.

FC Utrecht begon niet op volle oorlogsterkte in Zwolle. Met het oog op de play-offs om Europees voetbal, waarvoor FC Utrecht zich al heeft geplaatst, wilde trainer Jan Wouters geen risico's nemen. Aanvallers Jacob Mulenga en Cédric van der Gun behoorden niet eens tot selectie omdat zij vooral op kunstgrasvelden blessuregevoelig zijn.

Desondanks begon FC Utrecht sterk. Al in de tweede minuut maakte aanvoerder Nana Asare op aangeven van Mike van der Hoorn het openingsdoelpunt. 

Nadat eerst spits Fred Benson een levensgrote kans miste, kwam PEC Zwolle na dik een kwartier verdiend op 1-1. Broerse kegelde tegen zijn oude club de gelijkmaker achter doelman Robbin Ruiter. Dat was meteen ook het laatste hoogtepunt in de eerste helft.

Tien minuten na rust kwam FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Elroy Pappot strafte een dekkingsfout in de defensie van PEC Zwolle genadeloos af met een schuiver. 

Nog geen minuut later verzuimde de doorgebroken Youness Mokhtar gelijk te maken. Hij schoot alleen voor keeper Ruiter hoog over. Kort daarna had PEC Zwolle pech toen een schot van invaller Giovanni Gravenbeek de lat schampte.

In de slotfase probeerde PEC Zwolle nog van alles om een punt binnen te slepen, maar de aanvallers waren machteloos tegen de solide defensie van FC Utrecht.