Feyenoord heeft zondag in de eredivisie een grote overwinning geboekt op Heracles Almelo. In de Kuip eindigde het duel in 6-0. 

Feyenoord blijft daardoor in de race voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. De nummer twee van vorig seizoen blijft echter afhankelijk van een misstap van rivaal PSV om de prestatie van vorig jaar nog te kunnen evenaren.

Het ontketende Feyenoord begon nog niet eens zo best aan de wedstrijd. John Goossens, opnieuw in het basisteam voor Jean-Paul Boëtius (knieblessure), leed op het middenveld een paar keer opzichtig balverlies en ook Pellè maakte aanvankelijk nog niet zo'n scherpe indruk.

Vilhena

Onder aanvoering van Tonny Vilhena, die eindelijk weer eens zijn grote talent toonde, werd het brutaal gestarte Heracles steeds verder teruggedrongen.

In het aanhoudende offensief van Feyenoord konden treffers niet uitblijven. Ruben Schaken (paal), Bruno Martins Indi (voorlangs) en de excellerende Vilhena (naast) gaven de aanzet tot een waar doelpuntenfestijn voor de rust.

Het was Goossens die de score in de negentiende minuut opende met een schitterende vrije trap. Daar ging een zware overtreding van Dario Vujicevic op de doorbrekende Vilhena aan vooraf. Arbiter Pol van Boekel liet de Bosniër ontsnappen met geel.

Uithaal Pellè

Na de eerste treffer was er voor Heracles geen redden meer aan. Met een geweldige uithaal tilde Pellè de stand na een half uur naar 2-0. Kort daarna promoveerde Lex Immers een voorzet van Daryl Janmaat tot een doelpunt.

Vlak voor de rust kwam Heracles ook nog eens met tien man te staan. Doelman Remko Pasveer moest vertrekken na een charge op Schaken.

Nadat hij netjes toestemming aan aanvoerder Stefan de Vrij had gevraagd, knalde Pellè van elf meter oog in oog met reservekeeper Brian van Loo opnieuw raak: 4-0. Het was zijn 26e competitietreffer.

Na de pauze was alleen de hoogte van de uitslag nog interessant. In de gretige jacht op nog meer treffers waren Schaken en Goossens succesvol: 6-0.

De achterstand op koploper Ajax is met nog twee wedstrijden te spelen vier punten. Nummer drie Feyenoord heeft evenveel punten als PSV (66), maar de Eindhovenaren beschikken over een beter doelsaldo.