Bij winst zaterdag thuis tegen FC Groningen verkleint PSV het gat met Ajax in ieder geval voor even tot één punt. De Amsterdammers spelen later op zaterdag uit bij NAC Breda.

Door Rypke Bakker

"Met een overwinning leg je toch weer de druk bij Ajax", zei Dick Advocaat vrijdag op de persconferentie. "Maar goed, winnen zal lastig genoeg zijn tegen Groningen dat in de winning mood is."

Door het gelijke spel van Ajax vorige week tegen sc Heerenveen en de winst van PSV bij AZ, is er voor de Eindhovenaren weer een sprankje hoop op de titel gekomen. Advocaat: "De wonderen zijn de wereld nog niet uit."

"PSV heeft eerder de titel in de laatste minuten van de laatste speelronde gepakt, onder Ronald Koeman. Maar we moeten realistisch zijn. De druk zal er zijn in Amsterdam, maar daar konden ze de afgelopen twee jaar ook mee omgaan."

Discipline

Dat de druk nu bij Ajax ligt, kan volgens Advocaat wel ontspannend werken voor zijn ploeg. "Dat zou kunnen. Al vond ik het in het eerste half uur tegen AZ niet goed. Na de 1-0 van Mark van Bommel leek er pas een bepaalde bevrijding te komen in het elftal."

"En dan zie je dat we toch heel aardig kunnen voetballen. Dat hebben we eerder laten zien, anders scoor je niet 93 keer. Maar ergens hebben we het wel onnodig laten liggen."

Advocaat wees er op dat dat in ieder geval niet lag aan de motivatie in de spelersgroep. "Op de training werkt iedereen hard. Ik hoef ze niet aan te sporen om harder te lopen. Ik geloof dat ik de eerste speler nog moet beboeten voor te laat komen."

"Nee, qua discipline en motivatie heb ik niet te klagen gehad dit seizoen. Maar op een of andere manier hebben we het toch uit handen gegeven."