Doelman José Manuel Reina van Liverpool vindt het ongelooflijk dat zijn ploeggenoot Luis Suarez voor tien duels geschorst is door de FA.

Bekijk het bijtincident

De spits van Liverpool beet zondag Branislav Ivanovic in zijn arm tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea.

"Ik beschouw mezelf als een vriend van Luis", meldde Reina in de Spaanse media. "Mensen in Engeland behandelen hem anders omdat hij een Uruguayaan is en vanwege zijn verleden. Hij weet echt wel dat het fout was om te bijten, maar een schorsing van tien wedstrijden lijkt me absurd. Het is echt buiten proportie en oneerlijk."

Reina wil de Engelse voetbalautoriteiten niet beschuldigen van racisme. "Nee, maar er is wel sprake van hypocrisie, er wordt gemeten met twee maten."

"Sommige spelers worden anders behandeld. Als we de racismezaken terughalen: de speler waartegen er bewijs was (John Terry, red.), kreeg een schorsing van vier duels en Suarez mocht acht wedstrijden niet meedoen."

Volgens Reina verdient Suarez alle kritiek niet. "Hij is een fantastisch persoon. Maar op het veld brengt hij zichzelf soms in de problemen. Hij is heel competitief, heeft een hekel aan verliezen."

Suarez heeft tot vrijdag 12.00 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de straf.