De Spaanse kranten zijn het donderdag met elkaar eens: Real Madrid heeft na de 4-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund een wonder nodig om voor het eerst sinds 2002 de finale van de Champions League te bereiken.

Bekijk de samenvatting van Borussia Dortmund-Real Madrid

'Een absoluut debacle', kopt El Mundo Deportivo. "Real Madrid kan geen enkel excuus aanvoeren voor deze verliesbeurt. Dortmund had vanaf het begin het initiatief."

"Real leek pas na twintig minuten wakker te worden. Maar dat kwam vooral omdat de Duitsers een tandje terugschakelden na de 1-0. Die fout maakten ze niet na de 2-1. Nu was er geen ontsnappen meer aan voor Real, Dortmund is nu wel heel dicht bij Wembley."

Marca opent de website met: 'Madrid, een ramp.' "Robert Lewandowski. Sinds gisteren zal Real Madrid die naam nooit vergeten. Vier goals, vier, vier, vier. (We herhalen het maar, omdat het heel bijzonder is om vier keer te scoren in de halve finale van de Champions League). Ronaldo maakte nog de 1-1, maar het was uitstel van executie voor Real."

"Real heeft in Bernabéu nu een optreden à la Lewandowski nodig. Het meest pijnlijke was dat de Madrilenen bijna geen kansen creëerden, Xabi Alonso werd aan banden gelegd."

AS noemt in het wedstrijdverslag de vele gebreken van Real, maar de kop boven het artikel suggereert dat het dagblad nog gelooft in een comeback: 'De operatie 3-0 begint.'

Waanzin

De Duitse boulevardkrant Bild heeft het over een 'BVB-Gala'. "Een Duitse finale op 25 mei is nu wel heel dichtbij. Duitsland is dronken van de Champions League! Spanje ligt op de grond. Lewandowski, wat een held! Real had helemaal niets in te brengen, op de 1-1 van Ronaldo na."

De verslaggever van Der Kicker kon zijn ogen niet geloven. "De waanzin gaat verder. Na de 4-0 zege van Bayern München op FC Barcelona rekende Borussia Dortmund af met Real Madrid. Lewandowski eiste de aandacht op zich, maar er was sprake van een sterk optreden van een homogeen elftal."