Stanley Menzo kijkt zondagmiddag met gemengde gevoelens naar de topper tussen PSV en Ajax. De oud-keeper kwam voor beide clubs in actie, maar als assistent-trainer van een derde titelkandidaat, Vitesse, hoopt hij op een gelijkspel.

Door Anne Joldersma

"Over de titelkansen van Vitesse kan ik niet veel zeggen, dat laat ik aan Fred (Rutten red.)", laat hij zaterdagavond na het gelijkspel tegen Roda JC (3-3) aan NUsport weten. "Maar kijkend naar de wedstrijd tussen PSV en Ajax moet ik vanuit Vitesse-perspectief natuurlijk hopen op een gelijkspel."

Menzo kan zelf niet bij het duel aanwezig zijn. "Ik moet naar Heerenveen toe om bij Heerenveen - Willem II naar onze volgende tegenstander te kijken", legt hij uit. "Gelukkig is het de vroege wedstrijd en kan ik op tijd thuis zijn. Dus ik zie de wedstrijd wel op televisie."

"Wedstrijden tussen PSV en Ajax zijn er natuurlijk elk jaar, maar dit wordt wel een hele speciale. Het is mooi als er zoveel op het spel staat, als het echt om de hoofdprijs gaat."

Durf je je aan een voorspelling te wagen?

"Ha, ik heb natuurlijk een verleden bij beide clubs. Maar bij Ajax is die wel groter dan bij PSV... Maar ze moeten het onderling maar uitvechten en ik wens ze er beide succes bij. En als PSV en Ajax even succesvol zijn, dan is het weer goed voor Vitesse", besloot Menzo met een grote lach.