Voor doelman Gábor Babos van NEC liep de wedstrijd tegen zijn nieuwe club NAC Breda uit op een nachtmerrie.

De 38-jarige Hongaar ging in de slotfase opzichtig in de fout bij schoten van Anthony Lurling en Elson Hooi, waardoor hij met 2-0 verloor in de stad waar hij na de zomer terugkeert.

''Dit neem ik mijn hele leven mee'', zei de zwaar aangeslagen Babos.

De NAC-supporters in het Rat Verlegh-stadion zongen de keeper een tikkeltje plagerig toe. ''We love you Babos, we do!'' klonk het luidkeels.

''Ja, dat vind ik wel een beetje triest'', zei de Hongaar die tussen 2000 en 2004 al furore maakte in Breda.

''Dit was het slechtste scenario wat kon gebeuren, ik baal hier van. Bij die eerste goal kon Lurling vanaf de middenlijn doen wat hij wilde, niemand gaf druk op de bal. Ik schatte zijn schot echter helemaal verkeerd in. Aan dat tweede doelpunt kon ik volgens mij niet zoveel doen.''

Lurling

Lurling had weinig medelijden met zijn toekomstige ploeggenoot. ''Als hij dit volgend jaar doet wel, maar nu even niet'', zei de 35-jarige aanvaller lachend. ''Het was een lekker doelpunt, op een belangrijk moment. Je moet dan een beetje geluk hebben met zo'n bal die door de benen van Gabor gaat."

"Dit was voor ons een heel belangrijke wedstrijd. We zeiden vooraf: als we deze winnen, moet het wel heel raar lopen wil het nog fout gaan. Als je dan op 1-0 komt, hoef je volgens mij met niemand medelijden te hebben.''