Vitesse heeft zich in de strijd om de titel geen goede dienst bewezen met het gelijkspel bij Roda (3-3). Hoewel de ploeg duur puntverlies leed, wil trainer Fred Rutten niet zeggen dat de titel is verspeeld

Door Eline Dabekaussen

"Dit seizoen heeft bewezen dat alles kan", aldus de coach na afloop. "De kans is klein, maar er zijn nog vier wedstrijden te spelen waarin twaalf punten te vergaren zijn. Het kan goed zijn dat in de eindfase van de competitie ieder weekend een andere ploeg van de top vier bovenaan de ranglijst staat. We zien aan het eind van de rit wel of dat Vitesse is."

Voor Vitesse was het het eerste puntverlies na zeven overwinningen, toch reageerde de trainer laconiek. "Er komt altijd weer een eind aan een mooie reeks", aldus Rutte. "Ik ken dit team: we hebben goede fases afgewisseld met slechte. Dat hoort bij de ontwikkeling van een elftal.”

Ruime voorsprong

Dat de Arnhemmers in Kerkrade een 0-3 voorsprong weggaven, vond de trainer lastiger te verklaren.  "We konden de wedstrijd niet dicteren, maar er werden tegelijkertijd weinig kansen weggegeven."

"Tot twintig minuten voor tijd was er weinig aan de hand, we hadden zelfs twee grote mogelijkheden waardoor we op 2-4 hadden kunnen komen. Gezien de laatste twintig minuten is het punt voor Roda terecht.”