Hoewel Vitesse achterop raakt na de misstap in Kerkrade wil Wilfried Bony de titel nog niet afschrijven. "Waarom? Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, dus is het nog mogelijk", verklaarde hij na afloop van het gelijkspel tegen Roda JC (3-3).

Door Anne Joldersma

"Ik kan wel zeggen dat we het geluk van een kampioen missen, maar dit is voetbal. In zo'n wedstrijd kan alles gebeuren en dat geldt ook voor de komende vier duels. We hebben nog steeds de mogelijkheid om kampioen te worden, we moeten gewoon elke wedstrijd ons best blijven doen."

Toch kon de Ivoriaanse spits niet anders dan beamen dat Vitesse op de wachtstoel achter Ajax, PSV en Feyenoord zit. "In eerste instantie spelen we nu voor Europees voetbal. Een plek in de top drie, misschien zelfs tweede."

Bony leek de productie in Kerkrade over te laten aan Mike Havenaar totdat hij in de tweede helft zelf alsnog het net wist te vinden en de Arnhemmers een riante 0-3 voorsprong bezorgde.

Verward

"Het doelpunt was goed, maar ik ben ook blij met de assist op Mike. Maar eigenlijk kan ik natuurlijk niet blij zijn met dit resultaat. Hoe het kan dat wij een 0-3 voorsprong weggaven? We raakten verward."

"We maakten de kansen die we kregen niet af, vooral bij 2-3 hadden we het kunnen beslissen, en we zette geen druk meer op de tegenstander. We hebben drie punten weggegooid."