"We hebben het vandaag wel aan onszelf te danken, hè?", vroeg Theo Janssen zich retorisch af na afloop van het gelijkspel tegen Roda JC (3-3). 

"We hebben het zelf weggeven, het was echt niet zo dat Roda opeens beter ging spelen. We krijgen die penalty tegen en gaan opeens met zijn allen achteruit lopen. We zetten geen druk meer. Toch kregen we bij 2-3 nog de kans om het duel definitief in het slot te gooien. Maar dat lukt dan niet."

Janssen denkt dat de titel nu definitief uit zicht is voor de Arnhemmers. "Ik heb altijd gezegd dat er twee clubs zijn die veel meer kans hebben op de titel dan ons, en nu zeker. Ik denk dat het Ajax gaat worden."

Gevraagd of dit dan een verloren seizoen voor Vitesse is, blijft Janssen nuchter. "Dat is overdreven, ons seizoen is echt niet verpest. We beleven nog steeds een heel goed seizoen waarin we lang meededen om de titel en nog steeds spelen voor Europees voetbal."

"En hoe zuur het ook is", vervolgde de middenvelder, "we hebben een jonge ploeg en dit gelijkspel is een goed leermoment voor ons. Hier worden de jongens sterker van. En tja, misschien valt er nu ook wat druk af en kunnen we weer wat vrijer voetballen de komende wedstrijden."