FC Volendam heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de concurrent voor de titel Helmond Sport in een onderling duel met 3-0 te verslaan.

De Volendammers hebben dankzij de zege nu 54 punten uit 27 duels. Dat zijn er drie meer dan de Brabanders, die ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Brandley Kuwas opende in de negentiende minuut de score met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied. Na krap een uur spelen verdubbelde clubtopscorer Jack Tuyp de marge, waarna Michiel Kramer in de slotfase de eindstand op 3-0 bepaalde. Volendam pakt dankzij de overwinning ook de vierde periode.

Helmond Sport blijft ondanks de nederlaag tweede op de ranglijst. Nummer drie Sparta kwam thuis namelijk niet verder dan 0-0 tegen Fortuna Sittard.

De rentree van Henk ten Cate als trainer in het betaald voetbal heeft daardoor niet het beoogde resultaat voor de Rotterdammers opgeleverd. Sparta heeft nu een achterstand van vier punten op Volendam, met nog drie duels te spelen.

MVV

MVV Maastricht, dat de meeste schade in punten opliep door het faillissement van sc Veendam, kan na vrijdag de titel in de Jupiler League helemaal vergeten. De Limburgers verloren op eigen veld met 2-5 van FC Dordrecht.

MVV verloor het duel mede dankzij twee eigen doelpunten. Door de nederlaag staat de ploeg van René Trost nu voor de schier onmogelijke opgave om acht punten in drie wedstrijden goed te maken op Volendam.

Zondag kan SC Cambuur nog enigszins in het kielzog van de ploeg uit het vissersdorp blijven. De Leeuwarders spelen dan de uitwedstrijd bij De Graafschap. Als ze die winnen, zijn ze de nieuwe nummer twee op de ranglijst met twee punten achterstand op Volendam.

FC Oss

FC Oss won thuis van de nummer vijftien Excelsior met 2-0 door een benutte penalty van Marcel van der Sloot en een doelpunt van Tim Nelemans.

Hekkensluiter FC Eindhoven won dankzij drie treffers van Gianluca Maria en een van Serhat Koç met 4-1 van FC Emmen. Ruud ter Heide deed iets terug namens de Drenten.