Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jupp Heynckes

Heynckes heeft advies Guardiola niet nodig

Jupp Heynckes gaat geen advies vragen aan 'Pep' Guardiola over hoe hij met zijn Bayern München het beste kan gaan spelen tegen FC Barcelona.
Door ANP

Dat zei de oefenmeester van de Duitsers vrijdag, nadat bekend was geworden dat 'der Rekordmeister' tegen Barça speelt in de halve finale van de Champions League.

''Jullie moeten mij en mijn werk respecteren'', reageerde Heynckes kortaf. ''Ik heb nog nooit iemand om advies gevraagd. Ik heb niemand anders nodig om onze tegenstander te analyseren.''

Guardiola neemt vanaf volgend seizoen de honneurs waar in München, maar boekte zijn grootste successen juist met Barcelona. In de vier jaar tijd waarin hij in Catalonië aan het roer stond, pakte hij maar liefst veertien prijzen met de Catalanen.

Real Madrid

Volgens clubvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge is de informatie die de oud-coach van Barcelona kan geven niet noodzakelijk, omdat Heynckes zelf ook een kenner van het Spaanse voetbal is.

Met Real Madrid won de Duitser in 1998 de Champions League. Daarvoor was hij trainer van onder meer Tenerife en Athletic de Bilbao.


Lees meer over:

FC BarcelonaJupp Heynckes

Aanbevolen artikelen