Coach Frank de Boer van Ajax verwacht zondag een strijdvaardig PSV. De Eindhovenaren beginnen aan de topper met een achterstand van drie punten op de koploper.

"Ze hebben niet voor niets zoveel goals gemaakt. Bij ons is er ook een bepaalde druk. Dat is goed voor het team, daardoor blijf je scherp", aldus De Boer.

De oefenmeester realiseert zich terdege het belang van de topper. "We kunnen een gevoelige tik uitdelen aan PSV. Bij winst komen we op zes punten voorsprong met nog vier duels te gaan."

De Boer is ervan overtuigd dat Jasper Cillessen een waardige vervanger zal zijn van Vermeer. "Hij heeft de pech dat hij een heel goede keeper voor zich heeft staan. Het is goed dat hij de druk richting Vermeer opvoert. Cillessen is er klaar voor om te keepen tegen PSV."

Poulsen

Christian Poulsen zal terugkeren in de basis bij de koploper van de eredivisie. De Deen werd vorige week tegen Heracles Almelo (4-0) nog buiten de startende elf gelaten, maar De Boer denkt hem tegen PSV wel nodig te hebben om Ola Toivonen in toom te houden. ''Poulsen weet wat er nodig is in zo'n wedstrijd.''

Met de komst van Poulsen schuift de andere Deense middenvelder Lasse Schöne vermoedelijk naar rechtsbuiten. In dat geval zal Derk Boerrigter van de reservebank moeten toekijken.