Lionel Messi heeft zijn invalbeurt woensdag in de Champions League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain (1-1) goed doorstaan.

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona-PSG

De Argentijnse aanvaller onderging donderdag diverse medische testen om te onderzoeken hoe het met zijn hamstringblessure gaat. Daaruit bleek dat de kwetsuur niet is verergerd tijdens zijn invalbeurt van een half uur.

Trainer Tito Vilanova hoopte Messi eigenlijk niet nodig te hebben in de returnwedstrijd van de kwartfinale. Toen de Fransen na vijftig minuten op voorsprong kwamen, stuurde hij de zichtbaar ongeduldige Messi van de bank af. De Argentijn kwam in de 62e minuut in het veld en leidde amper tien minuten later de cruciale gelijkmaker van Pedro in. Daarna speelde Messi de wedstrijd voorzichtig uit.

"Ik verwacht mee te kunnen spelen in de halve finales", laat Messi weten aan El Mundo Deportivo.

De heenduels in de halve eindstrijd van de Champions League zijn al over een kleine twee weken. Vrijdag wordt hiervoor de loting verricht.

Real Zaragoza

De topschutter van Barça werkt de komende dagen verder aan zijn herstel. De Catalanen gaan zondag op bezoek bij Real Zaragoza.

Koploper FC Barcelona heeft een voorsprong van dertien punten op Real Madrid.