Erevoorzitter Franz Beckenbauer van Bayern München hoopt dat zijn club vrijdag bij de loting voor de halve finales van de Champions League wordt gekoppeld aan Borussia Dortmund.

Bekijk de samenvatting van Juventus-Bayern München

"Tegen Dortmund hebben we namelijk de grootste kans om verder te komen", zegt Beckenbauer in Bild. De andere clubs die Bayern kan treffen zijn Real Madrid en FC Barcelona.

Beckenbauer is uiterst complimenteus voor zijn ploeg. "Het is heel knap om een verdiende 2-0 zege te boeken op bezoek bij Juventus. Ik ben heel tevreden. En dat zegt wat, als ik tevreden ben."

Ook president Uli Hoeness van Bayern ziet een ontmoeting met Dortmund wel zitten. "Ik geloof dat zij te verslaan zijn, in elk geval eerder dan de Spaanse clubs. We willen naar de finale en een duel met Dortmund biedt in dat opzicht het meeste perspectief."

Bayern slaagde er afgelopen weekeinde in om Dortmund te onttronen als kampioen van Duitsland. 'Der Rekordmeister' was eind februari in de kwartfinales van de Duitse beker ook al te sterk voor de equipe van trainer Jürgen Klopp.